png

Wat we bieden

De boerderij

In 2014 startte zorgboerderij In het Westen (letterlijk!) in de achtertuin van één van de oprichters. Het is de eerste zorgboerderij in Nijmegen en werd al snel een succes. Door de enorme toestroom van cliënten en de daarbij behorende begeleiders, stagiaires en vrijwilligers bleek deze prachtig rustig gelegen plek met charmante blokhut toch al gauw te klein. Sinds april 2019 zitten we op onze huidige locatie. Een duurzaam onderkomen van 150m2 met een mooie functionele keuken, een grote zit- en eetruimte, een rustkamer, een apart kantoor en het rolstoelvriendelijk toilet met badkamer vormen de basis van deze mooie plek.

De (moes)tuin

Vrijwel het gehele jaar door verbouwen we onze eigen groente in de moestuin en de kleine kas die op het terrein aanwezig is. 
 


We doen alles natuurlijk zelf: het omspitten van de grond, het uitzoeken van de zaadjes, het voorzaaien, het ‘dieven’ van de opgroeiende planten. Sommige van die activiteiten zijn meer seizoensgebonden, zoals het oogsten (zomer/herfst), het onderhouden en aanleggen van paden en omheining (winter – als het niet vriest), het inzaaien van de moestuin (lente), het onkruid wieden en gras maaien (zomer). 

Dierverzorging

Op het terrein van In het Westen scharrelen verschillende soorten dieren rond. We hebben geiten, kippen, konijnen en natuurlijk onze knuffelvarkens. De dieren worden dagelijks gevoerd en verzorgd: eieren worden geraapt, hokken schoon gemaakt en varkens gemasseerd.
 


De tuin

Een flink deel van In het Westen is op dit moment nog een grote grasweide. Wat is er leuker dan na te denken hoe dit grasland om te toveren tot mooie natuur? Met veel verschillende vogels, vlinders, bloemen, struiken, egels, en wat dies meer zij. Hoe kunnen we die tuin het beste aanleggen? Wat moet waar komen, en wat moet er als eerste?

Deel deze pagina
png

Deel deze pagina

Of kopiëer de onderstaande link:

×